Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co Ječmen Obsahuje?

  • vitamíny C, E, H, K, Cholin, alfa a beta-karoten, B vitamíny
  • minerální látky - 70 minerálů v organické podobě
  • stopové prvky včetně selenia
  • aminokyseliny
  • velice významná složka jsou především enzymy
  • chlorofyl ve velkém množství

Nezanedbatelné je i množství potravní vlákniny a rostlinných bílkovin, které mají nízkou molekulovou hmotnost a lidské tělo je tak může snadno využít pro svůj zdravý vývoj.

Mladý ječmen také obsahujeprášek mladého ječmene

bazické minerální látky sodík, draslík, vápník a hořčík, které dokážou zastavit působení kyselosti v organismu a pomáhají tak udržet správnou acidobasickou rovnováhu v těle. Většina konzumované potravy způsobuje v lidském organismu kyselou reakci a překyselený organismus je živnou půdou pro řadu plísní, virů, baktérií. Naše buňky nejsou schopny správně fungovat, pokud se vnitřní pH hodnota nepohybuje v poměrně úzkém rozpětí. Naše tělo pak onemocní.

Energie v mladém ječmeni

Z mladého ječmene je možné připravit skvělý nápoj plný vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin, který dodá neuvěřitelné množství energie. Doplníme tak svůj jídelníček o důležité živiny, které běžnou stravou dnešního uspěchaného života nejsme schopni svému tělu dodat.

 

Jak se mladý ječmen užívá ?

1-2 čajové lžičky zamíchejte s vodou, ovocným džusem, mrkvovou šťávou nebo jiným oblíbeným nápojem.
Je vhodné, aby se tento prášek zpracoval šejkrováním. Při správném poměru prášku a vody (100-200 ml)  zůstane jen příjemná osvěžující chuť.
Nepoužívejte horké tekutiny, jelikož teplo neutralizuje aktivní enzymy, vitamíny a chlorofyl. Další možností je přidání mladého ječmenu do cereálií, salátu nebo jiného studeného jídla.
Mladý ječmen je vhodné pít na lačný žaludek 1-3x denně. 
Doporučená délka užívání je 2-3 měsíce, aby se mohly příznivé účinky mladého ječmene projevit. Mnozí lidé pociťují výrazný příliv energie již od počátku konzumace. Mladý ječmen nemá žádné vedlejší účinky, a proto je možné ho konzumovat dlouhodobě.